שמי גילה, שנים רבות עסקתי בשאלת הסבל ובעיקר איך למנוע אותו.
מקור הסבל בחוסר איזון נפשי ופיזי והוא משפיע על מערכות רבות בגוף ובנפש. הסבל מחבר לנקודה הפנימית בתוכך. כדי לצאת ממעגל הקסמים ולנהל משבר בריאותי פיזי ו/או רגשי המשיב לגוף את האיזון הפנימי , הדרך היא להתחבר תחילה לחכמת הגוף ולעשות להבראתו בכלים מתאימים.
רק ברפואה הטבעית שהיא בעצם רפואה שלמה (הוליסטית) - מצאתי תשובות לעצמי, למשפחתי ולמטופליי...
אני בטוחה שגם עבורך הפתרון לשיפור איכות החיים, לשמחה ולשלמות גופנית ונפשית נמצא - יחד בעבודה משותפת שלי איתך. ברור לך שיש לך בעיה בריאותית כרונית, הסבל נמשך כבר הרבה זמן. כאבים, נדודי שינה, עייפות , תחושת חוסר אנרגיה ושינויים במצבי רוח. הרגשה כללית שמשהו בגוף שלך יצא מאיזון. כבר היית אצל כמה רופאים וטרם פתרת את הבעיה. מיצית את זה והגעת למסקנה שהגיע הזמן לשינוי.
הגיע הזמן לקחת את הטיפול בעצמך צעד קדימה ולהשקיע בתהליך שישיב את האיזון לחייך.
מזמינה אותך לתהליך טיפול יסודי ומעשי באמצעות הרפואה הטבעית, המחזקת את המשאבים הגופניים והנפשיים ומדריכה אותך לאורח חיים בריא ולתחושה מאוזנת וטובה. כאן תוכלי לקרוא להתרשם מהאפשרויות ולתאם פגישת אבחון - בה נמצא את המקור האמיתי לקושי,
וממלא את הכלים הנכונים לטיפול עבורך,שיינתנו על ידי או ע"י מטפלים אחרים אצלי בקליניקה - טיפול נטורופתי ורפואה טבעית בכפר סבא.
"אין לך דלקת, כנראה שאת סובלת ממעי רגיז/רגיש" - כך אבחן הרופא את בעייתך.
חווה הפרעות עיכול המתבטאות בצרבות,עצירות, שלשול, מעי רגיש,
אי נוחות וכאב בטן, בחילות, נפיחות...,כולן תופעות הקשורות באי נוחות כללית
ומושפעות מעיכול לקוי. חלקן אמנם יכולות להיות קשורות
במחלות דלקתיות של המעיים - אך אצלך נשללו דלקות מעיים, ועדיין הינך סובל/ת.
אם נשארת עם האבחנה, שנתן לך הרופא וטרם מצאת פתרון,
טיפול נטורופתי - יכול להתאים לך.
מהי אותה תסמונת - המעי הרגיש ?
תסמונת המעי הרגיש |Irritable bowel syndrome | IBS - הינה הפרעה שכיחה במערכת העיכול והיא מאופיינת בשתי הפרעות תפקודיות – פעילות יתר פריסטלטית(ניידות) הגורמת להתכווצויות חזקות ותכופות של כל דרכי העיכול ומביאה לאירועים של שלשול ועצירות לסירוגין , שינויים בהרגלי יציאה, כאבי בטן, גזים, נפיחות, ריר בצואה, בדיקות דם ו/או צואה תקינות וסף רגישות נמוך מאוד לכאב - על כן המעי רגיש.
מה מייחד את התסמונת ? חוץ מהמוח, המעי הוא האיבר היחידי שיש לו מערכת עצבים משלו, מערכת העצבים המעית (Enteric Nervous System, ENS), היא החלק של מערכת העצבים שנמצא ברקמת מערכת העיכול - יש בה מיליוני תאי עצב (יותר מבחוט השדרה) ועל כן היא מכונה גם "המוח השני/המשני" והיא מקבילה למערכת העצבים הראשית, הפועלת בצורה עצמאית : מניעה ומקדמת עיכול - ע"י כווץ שרירים, שחרור אנזימים והורמונים במעיים, מסייעת בהזרמת דם,שולטת בתאי דם לבנים, חיסול אויבים... - שני המוחות מתקשרים הדדית זה עם זה. נינוחות בחיי היומיום עשויה להסתמך על מסרים מ"המוח של המעי" למוח העליון. ההשפעה על הרגשות נובעת, בין היתר, מריכוז גבוה של סרוטונין במערכת העיכול – מתווך עצבי זה, הינו אחד הכימיקלים האחראיים על תחושות של אושר ודיכאון ומה שמכונה - "מצב רוח" . למעשה, מעל 90% מהסרוטונין של הגוף, נמצא במעיים.
באילו גורמים המחריפים את הבעיה - נטורופתיה יכולה להועיל ?
בעקה(סטרס), מתח נפשי, קונפליקטים, דיכאון או חרדה- הגורמים שמחמירים את תסמונת "המעי הרגיז".
באיזון תזונה לקויה.
בשינוי הרגלי אכילה מזיקים, כאלה המאופיינים באכילה – המושתתת על עודף בסוכרים ומזון מתועש, חוסר בסיבים ובמרכיבי מזון חיוניים,
טיפול באלרגיה למזונות, חשיפה ממושכת לאנטיביוטיקה, הצטברות של , רעלים, ובתוצאה שאלה גורמים להפרת האיזון במערכת העיכול ו/או עיכול חלקי וליקוי, זה (האחרון) כשלעצמו - יכול להחריף חסרים תזונתיים בגוף. מצבים אלה בשילוב אותן השפעות נפשיות, הנובעות מאורח חיים לחוץ ומצב נפשי, יכולים להשפיע על התיאבון ולהביא לתנודות במשקל הגוף וכן ליצור תסמינים נוספים המצביעים על בריאות כללית לקויה - עייפות, עצבנות ועוד. מכלול תסמינים אלה, מעידים על כך, שהתסמונת מייצגת את הקשר בין הגוף - לנפש, דרך מעי רגיז. גישת הטיפול הנטורופתי מאפשרת מענה מתאים ומשולב לתסמונת ה- IBS .
מה הטיפול המומלץ?
הטיפול הנטורופתי, יינתן בהתאמה אישית למצב המטופל ורגישויותיו הספציפיות, כולל המלצות:
לתזונה חלופית והימנעות ממזונות המחריפים את המצב.
טיפול בצמחי מרפא ותוספי תזונה בעלי תכונות תרפויטיות לשמירה על אוכלוסיית חיידקי מעיים מאוזנת.