ומה יש בגלוטן החיטה שגורם לרגישות זו?
אחד המרכיבים הוא - הגלוטן שעם הכנת עיסת הבצק הופך אותה לדביקה – חומר הדומה לדבק וככזו גורמת לקשיי עיכול רבים , הכמות הרבה של הגלוטן הופכת אותה לקשה לעיכול: עצירות, גזים,נפיחות, תשישות ועוד...אנשים רגישים לגלוטן ידועים כחולים בצליאק . גלוטן נמצא גם בשיפון בשעורה ובשיבולת שועל.
גורם נוסף הוא שבסיב החיטה יש פיטטים שגורמים שנקשרים למינראלים שונים בגוף ומונעים את ספיגתם
והמרכיב השלישי הוא רכיב הקרוי- גליאדין -הגורם לאלרגיה , שאינו מצוי בשיבולת השועל, לכן מומלץ פעמים רבות להעדיף את שיבולת השועל,דגני תירס, ועוד.. על פי המקרה האישי.
האם יש דגנים טובים ?
כן, קמח כוסמין- (חיטה רומאית) מכיל פחות גלוטן, קאמוט – (גרסא מצרית לחיטה)מכיל אף הוא פחות גלוטן.